Kadın Tipi Saç Dökülmesi ve Erkek Tipi Saç Dökülmesi Farkları

31-07-2024 16:32
Kadın Tipi Saç Dökülmesi ve Erkek Tipi Saç Dökülmesi Farkları
Erkeklerin saç dökülmeleri, genellikle kafanın ön bölgesinden başlar. Ön taraftaki saç çizgisi zamanla geri gider. Ön saç çizgisi büyük bir M harfi görüntüsüne ulaşabilir. Zamanla ön saç çizgisi tepe bölgesine kadar ilerler. İlerleme çoğu hastada bu noktada dursa da, bazı insanlarda ense bitimine kadar da ilerleyebilmektedir. Fakat bu durum nadir görülür. Erkek tipi saç dökülmesinde kulak bölgesinde çok az saç kalana kadar saç dökülmesi devam edebilmektedir.

Kadın tipi saç dökülmesi, genel olarak saçın her tarafında olmaktadır. Kadınlarda ilk olarak ön saç çizgisiyle başlayan dökülme, tepe bölgesinde dökülme başlamasıyla devam eder. Kadınların tüm saçlarının dökülmesi oldukça zordur. Fakat, genel olarak tüm saçlarında incelme ve zayıflık oluşabilir. Bayanlarda erkek tipi saç dökülmesi teşhisinde dermatolog muayenesi, genetik yatkınlık ve detaylı testler, tanı konabilmesi için yeterli olmaktadır.

Kadınlarda saç dökülmeleri kendi içinde üç farklı tipte seyreder.
Tip 1: Kafanın çevresinde ortaya çıkan hafif zayıflamalar ve güçsüzlükler
Tip 2: Ön saç çizgisi gerilemesi başlar ve çevresel incelmeler yoğunlaşır
Tip 3: Tepe bölgesi daha fazla açılır ve saç kılları büyük oranda zayıflar

Sıkça Sorulan Sorular:
Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi nasıl anlaşılır?
İlk olarak başın ön bölgesinde saçlar kaybetmeye başlanır, önce tepe noktası sonrada alın bölgesi açılır. Bu tip dökülmelerde ense bölgesindeki saçlar ya çok az miktarda dökülür ya da hiç dökülmez.

Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi önlenebilir mi?

Son dönemlerde yapılan araştırmalar saç dökülmenin önlenebilir olduğunu gösteriyor. Sistematik kan tahlillerinde alopesi etmeni bulunur ve ona göre bir tedbir alındığında dökülmenin önüne geçilir.

Bir kadının saçları neden dökülür?

Demir eksikliğine bağlı kansızlık çekilmesi, hormonal dengesizlikler, tiroit hormonu sorunları, stresli bir hayat, hamilelik, doğum sonrasında yaşananlar, emzirme dönemi, doğum kontrol hapı kullanımı ve menopoz süreci gibi nedenlerden dolayı dökülür.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.